Tutireceptek.hu fejléc

Málnás nektarinsörbet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 nektarin,
20 dkg gurulós málna,
3 evőkanál folyékony méz,
1,5 dl frissen préselt almalé,
fél citrom,
néhány citromfű levél a díszítéshez

Elkészítés:
A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Félbevágjuk, a magját kivesszük, a húsát apró kockákra vágjuk. A gyümölcshúst összekeverjük a fél citrom kifacsart levével, a frissen préselt almalével, végül rácsorgatjuk a mézet. A gyümölcspépet lapos fémtálkákba adagoljuk, és 4 órán keresztül fagyasztjuk. 30 percenként villával jó erősen átkeverjük, hogy ne keletkezzenek jégkristályok. A málnát kiválogatjuk, megmossuk. A sörbetet kivesszük a jégről, hagyjuk kissé felengedni, majd elosztjuk rajta a málnaszemeket, és citromfű levélkékkel díszítve kínáljuk. A sörbet fagylaltgéppel készítve az állandó keverésnek köszönhetően sokkal selymesebb, krémesebb állagú lesz, és 20 perc alatt megvan. Üvegkelyhekben tálalva finom és látványos hűsítő.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnasörbet » Málnás mikrós piskóta » Málnás-túrós piskótás » Málnás piskótabomba
» Málnás kedvenc » Málnás-piskótás pohárkrém » Málnás, citromos muffin » Joghurtos-málnás kocka
» Málnás szelet » Dinnyés-málnás saláta » Meggyes-málnás hűsítő » Málnás kosár (12 darab)
» Málnás cseppek » Málnás-csokis piskóta » Málnás túrótorta » Málnás linzer


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.