Tutireceptek.hu fejléc

Mandarinos sertéspecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet csont nélküli sertés rövidkaraj
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
20 dkg apró szemű csiperkegomba
2 evőkanál vörösáfonya lekvár
2 db mandarin kifacsart leve
3 db mandarin
só, darált bors
sertéssült fűszerkeverék

Elkészítés:
Tegyük egymás mellé egy vágódeszkára a hússzeleteket, fedjük be fóliával, és kissé klopfoljuk meg. Csorgassuk meg kevéske olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Helyezzük egymás tetejére a befűszerezett húsokat egy tányérra, takarjuk le fóliával, és legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd süssük meg benne erős lángon rövid idő alatt a szeleteket. Ha elkészült szedjük át egy tányérra. Tegyük a serpenyőbe a megmosott gombákat (használjuk a hússütő serpenyőt, ha nem égett meg benne az olívaolaj), ha szükséges csorgassunk még rá olívaolajat, daráljunk rá borsót, és enyhén hintsük meg sóval. Közepes lángon pároljuk pár percig, pár perc után kanalazzuk rá a lekvárt, öntsük rá a mandarin levét, és jól forraljuk össze. Tegyük vissza a gombás mandarin közé a megsütött hússzeleteket, szórjuk a tetejére a meghámozott és gerezdjeire szétszedett mandarint, majd jól forrósítsuk össze.
Forrón tálaljuk burgonyából készült habkönnyű pürével.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandarinos babapiskótás » Mandarinos csirkemell » Mandarinos habos piskóta » Mandarinos mézes joghurt
» Mandarinos joghurt » Mandarinos csokis mousse » Mandarinos piskótatorta » Mandarinos tökleves
» Mandarinos limonádé » Göcseji sertéspecsenye » Mandarinos-túrós muffin » Mandarinos tiramisu
» Debreceni hústekercs » Lecsós libacomb » Töltött párizsi » Banános csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.