Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós libacomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
négy kisebb libacomb,
két fej vöröshagyma,
kávéskanál pirospaprika,
5 dkg füstölt szalonna,
50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom ,
két kanál zsír,
só.

Elkészítés:
Elkészítés
A megtisztított combokat felhevített zsírban hirtelen átsütjük és egy lábosba tesszük. Zsírjában megpirítjuk az egyik fej apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és ráöntjük a combokra. Fedő alatt - mindig kevés vizet öntve alá - majdnem puhára pároljuk. Közben az apró kockára vágott szalonnát félig megpirítjuk, beletesszük a vékonyra szelt hagymát, pár percig pirítjuk, majd belerakjuk a megtisztított, felszeletelt paradicsomot és a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát (télen a lecsót), megsózzuk és félig puhára pároljuk. A csaknem puha libacombokat a lábos egyik oldalára rakjuk, másik oldalára pedig a félig kész lecsót tesszük, és fedő alatt - nem keverve, hanem csak a lábost rázogatva - készre pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós szendvics » Lecsós-virslis "tokány" » Lecsós tarja szelet » Tejfölös lecsós burgonya
» Lecsós burgonya » Lecsós máj chipsszel » Lecsós, gombás rakott hús » Lecsós pulykamell pörkölt
» Lecsós karfiolpaprikás » Tepsis libacomb tormásan » Lecsós -csirkemáj » Lecsós sertésborda
» Libacomb fokhagymásan » Lecsós tojáslepény » Vadas libacomb » Lecsós-szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.