Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós libacomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
négy kisebb libacomb,
két fej vöröshagyma,
kávéskanál pirospaprika,
5 dkg füstölt szalonna,
50 dkg zöldpaprika,
25 dkg paradicsom ,
két kanál zsír,
só.

Elkészítés:
Elkészítés
A megtisztított combokat felhevített zsírban hirtelen átsütjük és egy lábosba tesszük. Zsírjában megpirítjuk az egyik fej apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és ráöntjük a combokra. Fedő alatt - mindig kevés vizet öntve alá - majdnem puhára pároljuk. Közben az apró kockára vágott szalonnát félig megpirítjuk, beletesszük a vékonyra szelt hagymát, pár percig pirítjuk, majd belerakjuk a megtisztított, felszeletelt paradicsomot és a kicsumázott, karikára vágott zöldpaprikát (télen a lecsót), megsózzuk és félig puhára pároljuk. A csaknem puha libacombokat a lábos egyik oldalára rakjuk, másik oldalára pedig a félig kész lecsót tesszük, és fedő alatt - nem keverve, hanem csak a lábost rázogatva - készre pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós csirkecomb » Lecsós szelet a'la pemete » Lecsós karaj » Lecsós ponty
» Tepsis libacomb tormásan » Lecsós pecsenyekacsamáj » Lecsós szendvics » Lecsós máj
» Lecsós brokkoli » Padlizsános-lecsós csirke » Lecsós tojáslepény » Lecsósaláta
» Lecsós sertésborda » Lecsós tarhonya (vegan) » Sólet ropogós libacombbal » Lecsós-szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.