Tutireceptek.hu fejléc

Mandulamarcipán, I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg mandula,
40 dkg kristálycukor,
1,5 dl víz.

Elkészítés:
A vízbe beleszórom a cukrot és kis lángon, állandó kevergetés közben feloldom. A héjától megtisztított és ledarált mandulát belekeverem a cukorszörpbe, majd ha teljesen összeállt, egy porcelántálra öntöm a masszát. Még melegen úgy gyúrom össze, mintha tésztát gyúrnék, ezután folpackba becsomagolva, a hûtõszekrénybe teszem. Sokáig eltartható, jól formázható az ily módon készített marcipán. Különféle sütemények, torták díszítésére használható, és a háziasszony ügyességétõl függ, hogy mit és hogyan formáz belõle.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaóscsiga datolyával » Banános túrókocka » Banános-csokis tiramisu » Meggyes másik
» Csíkos torta » Fügés muffin » Túrós ribizlis felfújt » Manhattani túrótorta
» Alma rózsák » Kókuszos zserbó » Hideg krémesem » Anna Mandulamagja
» Anika tejföl-tortája » Kakaós csiga 2. » Oreo keksz házilag » Kálvinista mennyország


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.