Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulamarcipán, I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg mandula,
40 dkg kristálycukor,
1,5 dl víz.

Elkészítés:
A vízbe beleszórom a cukrot és kis lángon, állandó kevergetés közben feloldom. A héjától megtisztított és ledarált mandulát belekeverem a cukorszörpbe, majd ha teljesen összeállt, egy porcelántálra öntöm a masszát. Még melegen úgy gyúrom össze, mintha tésztát gyúrnék, ezután folpackba becsomagolva, a hûtõszekrénybe teszem. Sokáig eltartható, jól formázható az ily módon készített marcipán. Különféle sütemények, torták díszítésére használható, és a háziasszony ügyességétõl függ, hogy mit és hogyan formáz belõle.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kókuszos sütemény » Epres savarin » Sárgabarack-flán » Mogyorós házi keksz
» Mézes diótorta » Töltött párnácskák » Csololádés álom » Bajor vaníliakrém
» Házi barackos lepény » Túrósfánk » Bögrés császármorzsa » Epres tejszíntorta
» Töltött mézes » Eperbomba » Villám Sacher torta » Almas-túrós rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.