Tutireceptek.hu fejléc

Orosz almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1/4 citrom
30 dkg liszt
50 dkg alma (2-3 db)
fahéj (csak ha szereted)

Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük a vajjal, kristálycukorral, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük, s hozzákeverjük a lisztet. Vajjal(margarinnal) megkent tepsibe hámozott, szeletelt almát teszünk (én kisebb kockákat szoktam), fahéjjal megszórjuk. A kikevert tésztát az almára öntjük, és sütőben megsütjük. (Egy csomsag sütőport is elbír, de nem fontos). Tálalásnál fahéjas porcukorral meghintjük.

Tanácsok:
Az előkészítés kb. 15 perc, a sütési idő kb. 150 fokos sütőben 30-40 perc.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almáslepény a'la Kátya » Izgalmas krumpli » Poharas almás » Gyors almás
» Kekszes almás sütés nélkül » Almás fahéjas muffin » Kongói lepény anyós módra » Isteni almás pite
» Almás máktorta » maradékos almás » Takart sárgabaracklepény » Almás-mákos rakott kifli
» Almás palacsinta. » Burgonyás cukkínis lepény » Tip-top almás » Almás kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.