Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Orosz almás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1/4 citrom
30 dkg liszt
50 dkg alma (2-3 db)
fahéj (csak ha szereted)

Elkészítés:
A tojásokat összekeverjük a vajjal, kristálycukorral, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük, s hozzákeverjük a lisztet. Vajjal(margarinnal) megkent tepsibe hámozott, szeletelt almát teszünk (én kisebb kockákat szoktam), fahéjjal megszórjuk. A kikevert tésztát az almára öntjük, és sütőben megsütjük. (Egy csomsag sütőport is elbír, de nem fontos). Tálalásnál fahéjas porcukorral meghintjük.

Tanácsok:
Az előkészítés kb. 15 perc, a sütési idő kb. 150 fokos sütőben 30-40 perc.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás-habos lepény » Almás, krémes sütemény » Almás-túrós süti » Almás csirkemájas serpenyő
» Almás muffin zabkorpából » Almás sajtsaláta » Orosz kávékoktél » Almás csoda
» Gombás cukkini lepény » Almás csirkemellfilé » Almás pite másképpen » Almás püspökkenyér
» Fahéjas-almás kiflik » Birsalmás yorkshire puding » Birsalmás sertéskaraj » Körtelepény gyorsan


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.