Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta 2. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
•20 dkg liszt
•2 db tojás
•3 dl tej
•1-2 dl szóda/ásványvíz a tészta sűrűségétől függően
•csipetnyi só
•0,5 dl olaj
•csipetnyi szódabikarbóna (el is hagyható)

Elkészítés:
1.Vegyünk elő egy nagyobb keverőtálat, és üssük bele a két tojást. Habverővel keverjük el.

2.Majd tegyük bele a tej egy részét, a csipet sót, és a szódabikarbónát. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, az ásványvizet és az olajat (ez utóbbi segít megakadályozni a letapadást). Addig kevergessük, amíg teljesen egyenletes, csomómentes tésztát kapunk.

3.Sütés előtt pihentessük a keverékünket fél - egy órán keresztül, hogy a liszt kifejthesse hatását. Pihentetés után kevergessük meg, nézzük meg a sűrűségét, mert az egy óra alatt besűrűsödhet a tészta. Most még adhatunk hozzá egy kis szódát vagy lisztet, hogy elérjük a kívánt sűrűséget: Ha szép vékony palacsintákat szeretnénk, akkor a tejnél csak kicsit kell sűrűbbnek lennie a tésztának. Ha vastagabbakat, akkor lehet szinte tejfölszerű.

4.Vegyünk elő egy palacsintasütő edényt (teflonos serpenyőben könnyebben tudunk majd dolgozni), tegyünk bele egy pár csepp olajat, és jól hevítsük fel. Öntsünk egy merőkanállal a serpenyőbe a tésztát, majd forgassuk körbe, hogy mindenhol egyenletesen legyen palacsintamassza.

5.Amikor kezd elválni a serpenyő aljától fordítsuk meg, a másik oldalát is süssük meg, majd egy tálra csúsztassuk ki. Gyakorlottabbak feldobással is meg tudják fordítani a palacsintát, de a kezdő háziasszonyoknak szükségük lesz lapátra, amellyel könnyedén a palacsinta alá tudunk nyúlni és szépen átfordíthatjuk vele. Nem muszáj minden egyes palacsinta előtt olajat tölteni a serpenyőbe, elég minden 2- 3 db után.

6.Tálalás előtt kedvünk szerint töltsük, díszítsük.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: brájgátta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós reform palacsinta » Csúsztatott palacsinta I. » Húsos palacsinta » Sonkával rakott palacsinta
» Sprotnis palacsinta » Habos palacsinta » Csúsztatott palacsinta II. » Viki kedvenc palacsintája
» Kanadai palacsinta » Argentin palacsinta » Csúsztatott palacsinta » Kelt almás palacsinta
» Skót palacsinta » Angol palacsinta » Jemeni palacsinta » Palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.