Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes diós pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 pohár joghurt (175 g)
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár étolaj
2 pohár cukor
1 vaníliás cukor
3 egész tojás
4 pohár liszt
4 evőkanál darált dió
1 csomag sütőpor
50 dkg magozott meggy
a tejére:
3 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 marék vágott dió
(a joghurtos pohár a mérce)

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Nagyobb tálba, beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót, és simára keverjük.
Egy 23x39 cm-es tepsit olajjal kikenünk, liszttel meghintünk. A tészta felét belesimítjuk a tepsibe, majd a darált dióba mártott magozott meggy felével megszórjuk a tésztát. Beborítjuk a maradék tésztával, és a megmaradt meggyel megszórjuk. Végezetül gazdagon megszórjuk vágott dióval, majd a dióra fahéjas kristálycukrot szórunk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra kihűlni.Ekkor szeleteljük és kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyu meggyese » Meggyes baklava » Meggyes-diós kevert süti » Finom meggyes sütemény
» Kefíres meggyes piskóta » Meggyes palacsinta » Meggyes-mákos rétes » Csokis meggyes torta
» Diós-meggyes tekercs » Meggyes-vaníliás papucs » Fordított meggyes süti » Meggyes-csokis felfújt
» Meggyes pite - fahéjas » Meggyes kekszrúd » Meggyes-cseresznyés lepény » Meggyes-diós kavart süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.