Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-gesztenyés rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag 6 lapos rétestészta,
50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg leszűrt és kimagozott meggybefőtt,
2 dl meggybefőttlé,
5 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), csipetnyi só

Elkészítés:
A gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással, a rummal és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak.
Elkészítése: a gesztenyekrémet összedolgozom a meggyel. A rétestésztát lapjaira szétszedem (egy-egy rúd réteshez három lapot használok), az első lapot nedves konyharuhára borítom, és ecset segítségével olvasztott vajjal megkenem. Ráborítom a második lapot, azt is megvajazom, majd a harmadik lap vajazása következik. A szélére egy csíkban felkenem a töltelék felét, és felcsavarom. Kikent sütőlemezre teszem. A másik rudat ugyanígy elkészítem. Tetejüket ugyancsak megkenem olvasztott vajjal, és előmelegített forró sütőben pirosra sütöm. Még melegen felszeletelem, és kevés porcukorral meghintve tálalom.


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zukkinis rétes » Diós-fügés rétes » Burgonyás rétes » Szórt cukkíni rétes
» Hamis rétes2 » Finom rétes Emyke módra » Túrós rétes (sós) » Csiga rétes
» Sodort rétes » Görög spenótos rétes WW » Rétes kezdőknek. » Gyors lasagne réteslapból
» Sütőtökös rétes » Hideg epres rétestorta » Tiroli almásrétes » Rétesjellegű almás rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.