Tutireceptek.hu fejléc

Meleg spárgasaláta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-50 dkg zsenge spárga
- 8-10 dkg vékonyra szeletelt olasz sonka
- 5 dkg parmezán
- 3-4 evőkanál balzsamecet
- olívaolaj
- só
- bors

Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk. Egy széles szájú lábosba 1/3-ig vizet töltünk és felforraljuk. Ráteszünk egy párolóbetétet vagy szitát (esetleg nokedliszaggatót, azaz bármit, ami lyukacsos és átengedi a gőzt), erre rátesszük a spárgát, és egy fedővel vagy alufóliával lefedjük (a spárga feje kikandikálhat, mert az a legzsengébb rész). 10 percet így pároljuk. Vékonyan kiolajuzunk egy kisebb jénait. A spárgából 5-6 szálat összefogunk, és körbetekerjük 1-1 szelet sonkával, a jénaiba fektetjük. Forró sütőben 20-25 percet sütjük (ameddig a sonka ropogósra sül). Tányérra szedjük, meglocsoljuk a balzsamecettel, olívaolajjal, és meghintjük szeletelt parmezánnal.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsis melegszendvics » Tojásos melegszendvics » Almás melegszendvics » Serpenyős melegszendvics
» Rakott melegszendvics » Meleg sör » Melegszenyakrém:) » Zabos melegszendvics
» Melegszendvics » Heni melegszendvicskréme » Spárgás melegszendvics » A mi gazpachonk - melegen
» Egg nog (Meleg tojáslikőr) » Francia melegszendvics » Meleg mezes tej » Spárgasaláta tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.