Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mennyei almás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb 60 dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
csipet só
1 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaniliás cukor
2 dl joghurt
1 késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

1,5 kg alma
10 dkg cukor
fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.

Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát kb fél órára hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:

Hámozzuk meg az almát és nagy lukú reszelőn reszeljük le. Vigyázzunk arra, hogy az alma csumáját ne hámozzuk bele.

Egy nagy lábasba tegyük az almát, adjunk hozzá ízlésünk szerint cukrot és fahéjat (több fahéjjal finomabb a süti:).

Kb 4-5 percig pároljuk az almát, kóstoljuk meg ha úgy érezzük ízesítsük tovább. Ha elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztát a hűtőből és osszuk két részre.

Sütőpapíros, kb 32*40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. Szurkáljuk meg egy villával a tésztánkat és öntsük rá a megpárolt almát.

Simítsuk el, majd tegyük rá a második kinyújtott tésztalapot is. A tészta tetejét szurkáljuk meg ismét villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepesztené a tésztát.

Kb 40-50 percig süssük 180 fokon alul felül és amikor szép aranybarnára sült a teteje akkor elkészült a sütink. Miután kihűlt hintsük meg porcukorral és már tálalhatjuk is :)


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-túrós süti » Amerikai almás » Almás csirkemellfilé » Almás hurka
» Almás csirkecombok » Almás hús » Almás csirkefasírt » Almás krémes, sütés nélkül
» Almás-mákos torta » Almás grillcsirke » Almás pecsenye » Almás süti másképp
» Almás diós kocka » Almás rakott zsemle » Habos-almás sütemény » Almáskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.