Tutireceptek.hu fejléc

Mentás hab eperrel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tasak zselatinpor (3 dkg)

2,5 dl tejszín

50 dkg eper

6 dkg cukor

1 ág menta + a díszítéshez

Elkészítés:
Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és lefedve betesszük a hűtőbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Felét (a nagyobb szemeket) vékony szeletekre vágjuk, a másik felét a cukorral botmixerrel összetörjük. A mentát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk.


Az eperpürét a zselatinhoz öntjük, és felmelegítjük (nem forraljuk). Félrehúzzuk, belekeverjük a mentát, és beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy réteg krémet 4 nagyobb pohár (pl. whiskys pohár) aljára simítjuk. Az eperszeletekkel kirakjuk a pohár szélét (odatapasztjuk a széléhez), négy szelet kivételével a többit a krémre fektetjük, és szétosztjuk rajtuk a maradék krémet. A tetejére még egy-egy eperszemet fektetünk, egy-egy mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentás- epres fagylalt » Mentás hagymaleves » Rizsfelfújt eperrel » Darapuding eperrel
» Mentás zöldborsó krémleves » Csoki mentás jégtorta » Túrótorta eperrel » Mentaszörp Emyke módra
» Mentás csokoládészelet » Ekler fánk eperrel » Mentás limonádé » Ananászos-mentás margarita
» Diós muffin eperrel » Creme brulée eperrel » Barackos mentás turmix » Mentás Mojito


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.