Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mentás hab eperrel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tasak zselatinpor (3 dkg)

2,5 dl tejszín

50 dkg eper

6 dkg cukor

1 ág menta + a díszítéshez

Elkészítés:
Előkészítés: A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és lefedve betesszük a hűtőbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Felét (a nagyobb szemeket) vékony szeletekre vágjuk, a másik felét a cukorral botmixerrel összetörjük. A mentát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apróra vágjuk.


Az eperpürét a zselatinhoz öntjük, és felmelegítjük (nem forraljuk). Félrehúzzuk, belekeverjük a mentát, és beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy réteg krémet 4 nagyobb pohár (pl. whiskys pohár) aljára simítjuk. Az eperszeletekkel kirakjuk a pohár szélét (odatapasztjuk a széléhez), négy szelet kivételével a többit a krémre fektetjük, és szétosztjuk rajtuk a maradék krémet. A tetejére még egy-egy eperszemet fektetünk, egy-egy mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentás- epres fagylalt » Csokis mentás jégtorta » Ananászos-mentás margarita » Túrótorta eperrel
» Mentás almapuncs » Mentás muffin » Mentás őszibarack smoothie » Vodkás mentás csoki koktél
» Mentás limonádé vodkával » Ribizlis-mentás joghurt » Tejesdara eperrel. » Csirkemell eperrel
» Rizsfelfújt eperrel » Túrós édesség eperrel » Uborkasaláta eperrel » Ekler fánk eperrel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.