Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mesés almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só,
10 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg sütőmargarin vagy 15 dkg zsír,
néhány kanál tejföl.

A töltelékhez:
1 (másfél) kg alma,
2-3 evőkanál cukor,
fahéj,
zsemlemorzsa vagy dió.

A tetejére:
vaníliás cukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen kicsit nagyobb, hogy a széleit a tepsi szélén felhajthassuk (különben ha a töltelék érintkezik a tepsivel, ráéghet). A reszelt almát megpároljuk ízlés szerinti mennyiségű cukorral, miután a leve elfőtt, fahéjjal ízesítjük és kihűtjük. Kinyújtjuk a nagyobb tésztát, a sodrófa segítségével a tepsibe tesszük, a széleit felhajtjuk. A tésztát zsemlemorzsával vagy dióval megszórjuk (hogy az alma ne áztassa majd el a tésztát), rásimítjuk a tölteléket, majd ráfektetjük a másik tésztalapot. A tésztát villával megszurkáljuk, majd a tepsit előmelegített (180 fokos) sütőbe rakjuk, kb. 50 percig sütjük. Mikor már majdnem megsült a tészta, egy csomag vaníliás cukrot szórunk a tetejére, és készre sütjük.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Mata Hari


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű almás » Almás, túrós, meggyes pite » Diós-almás céklasaláta » Almás lepényem
» Fűszeres almás pite » Almás -mézes » Almás bugyor » Almásfánkocskák
» Birsalmás yorkshire puding » Almás zabpelyhes süti » Almás zellersaláta » Almás-puncsos csokissüti
» Rácsos almás » Apa almás batyuja » Almás karottalé (4-6 adag) » Almás lepény - Jagodától


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.