Tutireceptek.hu fejléc

Almás diófelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg alma,
12 dkg dióbél,
6 tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj,


Elkészítés:
A meghámozott, kockára vágott almát meglocsoljuk rummal, és üvegesre pároljuk. A vajat, lisztet, tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Belekeverjük az almát, darált diót, főszereket. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és 50 percig közepes lángon sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-sajtos vadkacsa » Őszi almás-gombás rizottó » Almás sütőtök » Diós-almás céklasaláta
» Kevert almás süti » Belga almás kenyér » Omlós almás » Almás, túrós, meggyes pite
» Almás-mogyorós muffin » Almás, krémes sütemény » Almás kevert » Zabpelyhes-almás muffin
» Almás-fahéjas szelet » Almás-fahéjas zabkása » Almás kifli » Mézes almás hab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.