Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás diófelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg alma,
12 dkg dióbél,
6 tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj,


Elkészítés:
A meghámozott, kockára vágott almát meglocsoljuk rummal, és üvegesre pároljuk. A vajat, lisztet, tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Belekeverjük az almát, darált diót, főszereket. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és 50 percig közepes lángon sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás pite mogyoróval » Forró almás álom » Almás krémes (Kata-féle) » Almás gerinc
» Almás céklasaláta 2 » Zabpelyhes almás sütemény » Almás felfújt » Almás csirke II.
» Mákos-almás kölessüti » Almás rakott kakaóskalács » Almás fánk lekvárral » Almás süti II.
» Almás muffincsoda » Almás reteksaláta » Almás meleg szendvics » Vaníliás-almás kekszszelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.