Tutireceptek.hu fejléc

Almás diófelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg alma,
12 dkg dióbél,
6 tojás,
15 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
5 dl tej,
7 dkg liszt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál rum,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj,


Elkészítés:
A meghámozott, kockára vágott almát meglocsoljuk rummal, és üvegesre pároljuk. A vajat, lisztet, tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Belekeverjük az almát, darált diót, főszereket. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, és 50 percig közepes lángon sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkevagdalt » Almás műzli » Mogyorós almás » Almás kosár
» Almás-Túrós Sütemény » Zabkorpás almáspite » Fahéjas, almás csiga » Szőlős-almás szelet
» Kavart almás » Ausztrál almás piskóta » Almás-mézes lepény » Krémsajtos almasaláta
» Formás almás kelesztve » Almáspite golyó » Almás-szilvás csirke » Almás keverős süti (gyors)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.