Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes almáskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók: 12 szelet elkészítéséhez
15 dkg méz, 8 dkg gríz, 8 dkg porcukor, 4 tojás, 30 dkg reszelt alma, 3 dkg kakaó, késhegynyi sütőpor, őrölt fahéj, fél citrom leve

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, kimagozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk citromlével, majd 20 percig pihentetjük.
A tojássárgákkal, a mézből, a kakaóból és a cukorból sűrű masszát keverünk. Hozzáadjuk a reszelt almát, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és lassan hozzátesszük a sütőport és a grízt, majd sima tésztát keverünk belőle.
Kikenjük, kilisztezzük a sütőformát és beletesszük a tésztát. A sütőt 240 C-ra hevítjük, és a formát belehelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt, és a tésztát megsütjük. Még melegen kiborítjuk a sütőből és szeleteljük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: saro44


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós mézes szelet » Puha mézes » Mézes grog » Mézes Krémes 2.
» Datolyás--mézes pite » Mézes, mustáros saláta » Mézes-körtés oldalas » Hagyományos mézeskalács
» Mézes-narancsos diókenyér » Mézes-rumos-kakaós kocka » Mézeskalács ízű joghurt » Mézes töltött karika
» Mézes süti » Mézeskalács karácsonyra » Mézes-fahéjas muffin » Túrós mézes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.