Tutireceptek.hu fejléc

Mézes almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

250gr liszt
150gr margarin
36gr cukor
2-3ek.hideg víz
csipet só

A töltelékhez

750gr hámozott alma
1db citrom
1tk.őrölt fahéj
2ek.méz
1ek.étkezési keményítő
3ek.sárgabaracklekvár

Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel,belefacsarjuk a citrom levét,hozzáadjuk a reszelt héját,az őrölt fahéjat.
Amikor kihűlt,hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral,a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába,hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával,izlés szerint díszíthetjük.
A fedő tésztalap közepét szurkáljuk meg vagy nyílást hagyjunk,hogy a gőz sütés közben távozhasson.
A megsült torta tetejét még forrón,a lekvárral lekenjük.
A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt.
Nagyon finom,omlós,szaftos és üdítően savanykás.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes zserbó gazdagon » Fűszeres diós-mézes torta » Banános-mézes muffin » Édes mézes bundáskenyér
» Hamis mézes » Egyszerű mézeskalács » Mézes töltött karika » Tejszínes almatorta
» Mézes figurák karácsonyra. » Mézes-diós sajtsaláta » Bécsi almatorta » Erdélyi szász mézes tészta
» Mézes puszedli » Karácsonyi mézes tekercs » Almatorta, Lajos Mari féle » Mézes püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.