Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes ágyas pálinka recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 1 literhez:
40 dkg méz
7-8 szem kandírozott vagy aszalt eper
5-6 szem aszalt szilva
5-6 szem aszalt sárgabarack
5-6 szem aszalt körte (elhagyható)
pálinka

Elkészítés:
A mézet felhevítjük, beleöntjük egy 1 literes üvegbe. Beledobáljuk sorban az aszalt/kandírozott gyümölcsöket, majd az egészet felöntjük annyi pálinkával, amennyi csak az üvegbe fér, végül az egészet jól összerázzuk. Kb. 1-1,5 hónapig állni hagyjuk, közben néhányszor összerázzuk.

Tanácsok:
Elkészítés után hetente egyszer szoktam fejre állítani, összerázni. Ne ijedj meg, ha az alja besűrűsödik és ködszerűen gomolyog az alján a gyümölcsök rostja, ez az összeérés végére eltűnik!


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Öntött mézes » Mézes alma saláta » Mézes csirkemell » Ágyas burgonya
» Mézes-narancsos csirkecomb » Mézeskalács muffin » Pöti mézeskalácsa » Mézes-citromos sóskasaláta
» Mézeske karácsonyra » Vaniliás-mézes szelet » Formatartó mézeskalács » Fahéjas-mézes sütemény
» Mandulás mézes » Betty mézeskalácsa » Mézes-mustáros csirkemell » Gyömbéres mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.