Tutireceptek.hu fejléc

Mézes fincsi zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A krémhez
tej3 dl
vanília1 csomag
liszt3 evőkanál
kristálycukor25 dkg
pirított cukor4 evőkanál
tojás2 egész
Ráma25 dkg
Hozzávalók a tésztához
porcukor15 dkg
Ráma7 dkg
tojás2 egész
szódabikarbona1 kávéskanál
liszt50 dkg
melegített méz4 evőkanál
tej1 kevés

Elkészítés:
A Ramát elmorzsoljuk a liszttel és a szódabikarbónával és hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és a porcukrot, jól összedolgozzuk és állni hagyjuk, kb. addig, amíg a krém elkészül, különben nagyon ragad. 5 részre osztjuk és erősen lisztezett deszkán a lapokat kb. 3 mm vastagságra nyújtjuk. Tepsi hátán kisütjük, a tepsit csak az első lap sütése előtt kell Ramával megkenni és lisztel megszórni, a többi már nem igényli. A méz feltétlenül melegített legyen, mert csak így lesz pontos a mérés. Krém elkészítése: a 4 kanál cukrot kiolvasztjuk, kevés presszókávéval felengedjük, és hűlni tesszük. A lisztet, a tojást, a tejet és a vaníliát összekeverjük, és az olvasztott cukorral együtt gőz felett sűrűre főzzük. Mikróban is főzhetjük, akkor 2x3 percre kell betenni, és a két idő között gépi vagy kézi habverővel jól át kell keverni. A 25 dkg cukrot a 25 dkg Ramával habosra keverjük, és a kihűlt karamellel összedolgozzuk. A lapokat megkenjük, a tetejére is jusson, melyre vékony rétegben porcukrot szitálunk és egymásra rakjuk. Másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a mézes tészta.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi hókifli » Mézes kókuszcsók » Lilla mézes » Mézes turmix
» Mézes, sajtos ham and eggs » Mezes-joghurtos csirke » Mézes rúd » Zserbó szelet másképp
» Töltött mézes » Mézes csirkemell » Mézes püspökkenyér 2 » Gesztenyés fincsi tekercs
» Mézes libapecsenye » Esztergomi almás zserbó » Puha mézes » Az igazi mézes-mustáros


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.