Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes, puncsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
5 dkg vak
40 dkg liszt
A krémhez
1 l tej
3 csomag puncs ízű pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg puha vaj
A tetejére
10 dkg étbevonó massza
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:
1.A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet.
2.A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától.
3.A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára.
4.A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács likőr » Mézes lapok » Betty mézeskalácsa » Töltött mézes
» Mézes báránygerinc. » Puha mézes » Mézes-krémes sütemény » Mézes vaníliás likőr
» Mézes fehérrépaleves » Mézes-körtés oldalas » Diós-mézes banán desszert! » Mézeskrémes (gluténmentes)
» Vaniliás-mézes szelet » Mézes mustáros hús » Mézes-diós krémes » Zabpelyhes mézes


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.