Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes krémes... recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg margarin
1 tojás
15 dkg kristálycukor
3-4 ek.tej
6 dkg méz
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
A töltelékhez: 3 dl tej
6 dkg búzadara
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
15 dkg baracklekvár kb.

Elkészítés:
A margarint, az egész tojással, a cukorral, a tejjel és a mézzel vízgőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Majd ha egy picit meghűlt, a lisztet meg a szódabikarbónát hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk, és legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként kinyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A lapokat egyenként lekvárral vékonyan megkenjük, majd krémet simítunk rájuk, és egymásra helyezzük. Tetejét porcukorral meghintjük, és néhány órányi pihentetés után szeleteljük.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-diós csirkemell » Mézes parfé » Mézes diókrém » Mézes püspökkenyér
» Mézesszelet » Epres mézes limonádé » Mézes csülök » Mézeskalácsos tojáslikőr
» Mézes puszi » Mézeskalács függelék » Duplahagymás mézes csirke » Csokis mézes krémes
» Párolt mézes almás » Mustáros, mézes csirkecomb » Mézes narancsos puncs » Azonnal ehető mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.