Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-mustáros pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykamell
4 dkg vaj
3 evőkanál mustár
2-2 evőkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé
1 evőkanál száraz fehérbor
10 gerezd narancs
őrölt bors


Elkészítés:
A húst tepsibe tesszük, puha vajjal megkenjük, megsózzuk, és forró sütőben minden oldalát 5 percig sütjük. A mustárt, a cukrot és a mézet egy tálban elkeverjük, ezzel a húst mindenhol bekenjük. A sütést még 50 percig meleg, de nem forró sütőben folytatjuk, közben a húst gyakran locsolgatjuk a saját levével. A narancsgerezdekről a fehér részt leszedjük, a magokat kivesszük, és a sütés vége előtt néhány perccel a hús mellé tesszük. A sütőléből az égett részeket kidobjuk, a levet leszűrjük, és egy serpenyőbe öntjük. A húst tányérra tesszük, és a meleg, de nem kikapcsolt sütőben tartjuk. A narancslevet és a bort a szószhoz öntjük, majd közepes lángon összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük, végül átpasszírozzuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, előmelegített tányérokra osztjuk, a narancsgerezdekkel körberakjuk, és a forró szószt melléöntjük. Rögtön tálaljuk, burgonyakrokettet adunk mellé.

Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriatartalom: 344 kcal

A receptet beküldte: norahhh


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-brokkolis pulyka » Pulykahúsos tál » Almás pulykamell » Spenótos pulykafasírt
» Spenót pulykamellel » Pulykafasirt diétás » Vadas-pulykából » Zöldséges rakott pulyka
» Kínai pulykamellsaláta » Pikáns, párolt pulykaragu » Vörösboros sült pulyka » Körtés-pulykás saláta
» Füstölt pulykamellsaláta » Sajtos pulykamellrolád » Pulykaragu-leves » Sajtos-bundás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.