Tutireceptek.hu fejléc

Lujzi mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

2 tojás
2 evők. méz
2 evők. kakaó
5 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 kávésk. szódabikarbóna
40 dkg liszt

Krém:

1cs. puncs pudingpor
1 cs. vanília pudingpor
25 dkg vaj
20 dkg cukor

Csokimáz:

16 dkg porcukor
2 evők. liszt
2 evők. kakaó
2 kanál tej
15 dkg vaj

Elkészítés:
A tésztához a liszt kivételével az összes hozzávalót egy fazékba tesszük, gőz fölött jó 5 percig (míg habzik) főzzük. Levéve a tűzről a 40 dkg lisztet belekeverjük. Lisztezett deszkán jól összegyúrjuk, 3 cipóba osztjuk, és legalább 1/2 órát, míg kihűl, hagyjuk pihenni. Majd kisodorjuk, zsírozott lisztezett tepsi hátán megsütjük. Az első lap kb. 10 perc, a többi 7-8 perc. (A lapok kivétele után, mindig takarékra állítom a sütőt.)


A krémhez 3-3 dl tejben megfőzzük a pudingokat külön, majd cukorral kikeverjük a vajat, megfelezzük, és hozzákeverjük a pudingokat. Az első tésztalapot lerakjuk, erre kenjük a vaníliás krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a puncs krémet, végül a harmadik lap, és tetejére csokimáz.

A csokimázhoz a cukrot, a lisztet, a kakaót egy lábosba tesszük, összekeverjük, majd a tejjel felfőzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzröl, és a vajat belekeverjük. Langyosan a tésztára kenjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes másnaposságölő » Mézesszelet » Mézes gyümölcskrémleves » Mézeskalács ízű joghurt
» Puha mézesrudak » Mézestekercs » Nagyon puha mézes kalács » Mézes grapefruit saláta
» Hamis mézeskalács » Boszorkányos mézeskalács » Mézeskalács tuti recept » Mézes pálinka
» Mézes-krémes Kata-féle » Mézes-meggyes lepény » Törökmézes » Fiti féle mézes zserbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.