Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes puncs recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Mézes szirup:
8 dl forró víz,
3-4 dl illatos méz (pl. hársméz)
Puncs:
1 dl mézes szirup,
1 dl friss citromlé,
3 dl almalé,
3 dl friss narancslé,
8 dl jeges víz,
citromszeletek

Elkészítés:
A mézes szirup úgy készül, hogy összekeverjük a 8 dl forró vizet a 3-4 dl illatos (vagy akár enyhén ízesített - fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, stb.) mézzel. Ha készen van, lehűtés után tároljuk a hűtőszekrényben. Keverjük össze valamennyi hozzávalót a citromszeletek kivételével. Addig kavargassuk, amíg alaposan össze nem keveredik, egynemű nem lesz. Hűtsük be. Magas, kristálycukorba mártott szájú, darált jéggel töltött poharakban szervírozzuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-diós kockák » Mézes eperkrém leves » Mézes salátamártás » Debreceni mézes
» Mézes krémes... » Puha mézeskalács II. » Mézes(pihentetés nélküli) » Almás-mézes lepény
» Narancsos puncstorta » Mézes áfonyalikőr » Mézes almahab » Egyszerű mézeskalács
» Karácsonyi puha mézes » Babapiskótás mézes krémes » Mézes rebarbaratorta » Mézes-citromos csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.