Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes tekercs, kókuszos-mascarponés krémmel recept

Kategória:


Hozzávalók:
6 db tojás
5 ek xilit
3 ek diabetikus méz
6 ek barna liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg xilit
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
15 dkg fehér diabetikus csokoládé
1 ek étolaj
5 dkg csokoládé
1 tk étolaj

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat a xilittel felverjuk,hozzáadjuk az olvasztott diabetikus mézet majd a sütőporral elkevert barna lisztet is. Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, egy konyharuhára borítjuk,majd feltekerjük.
Amikor kihűlt megtöltjük a krémmel. A pudingport a xilittel, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük. A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset. A tejcsokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük. A rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk. Egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba húzzuk.

Tanácsok:
sima cukorral is elkészíthető.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrótorta pudingkrémmel » Mézes szelet » Rumos-diós piskótatekercs » Betty mézeskalácsa
» Epres piskótatekercs » Gyümölcsös zebra tekercs » Mézes krémes... » Mézes-mustáros csirkemell
» Hideg sonkás sajttekercs » Őszibarack vaníliakrémmel » Édes mézes csirke » Mézes meggyes, rácsozva
» Sajt tekercs » Mézes zabpelyhes sütemény » Répatorta sajtkrémmel » Csirke mézes szójaszósszal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.