Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács tuti recept recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
75 dkg liszt
35 dkg porcukor
2 púpos kiskanál szódabikarbóna
1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg margarin
4 tojás
4 ev.méz

Elkészítés:
75 dkg lisztet, 35 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal, 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehtjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.

Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)

Tanácsok:
Ha elkészült, elképzelhető, hogy 1 napig még kicsit kemény, de ha nem spóroltad belőle ki a szódabikarbónát, másnapra a levegő páratartalmánál fogva tutira meg fog puhulni.


A receptet beküldte: Kiki--


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lasagne recept Emyke módra » Maffin alaprecept » Mézeskalács karácsonyra » Betty mézeskalácsa
» Gofri recept egyszerűen » Dhal *Indiai recept* » Formatartó mézeskalács » Kiniand halas receptje
» Tökéletes mézeskalács » Tavaszi tekercs recept » Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalács....
» Kosárka forma receptje 2 » Karácsonyi mézeskalács » 100 éves recept: diós süti » Puha mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.