Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács tuti recept recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
75 dkg liszt
35 dkg porcukor
2 púpos kiskanál szódabikarbóna
1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg margarin
4 tojás
4 ev.méz

Elkészítés:
75 dkg lisztet, 35 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal, 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehtjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.

Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)

Tanácsok:
Ha elkészült, elképzelhető, hogy 1 napig még kicsit kemény, de ha nem spóroltad belőle ki a szódabikarbónát, másnapra a levegő páratartalmánál fogva tutira meg fog puhulni.


A receptet beküldte: Kiki--


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacalpörkölt (amc recept) » Mézeskalács ízű joghurt » Palacsinta alaprecept - » Sólet ( amc recept)
» Túrótorta-saját recept » Őszibarack leves recept » Mézeskalács 2 » Bevált piskótarecept
» Panna cotta (alaprecept) » Mézeskalács likőr » Madártej (saját recept) » Egyszerű mézeskalács
» Csillu sárgatúró receptje » Osztrák mézeskalácstorta » Kenyér alaprecept » Gyuvecs (szerb recept)


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.