Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézzel kandírozott gyömbér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg friss gyömbér
1/2 csésze méz
1/2 csésze víz

Elkészítés:
Mossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, szeleteljük fel vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra.
Tegyük egy kisebb serpenyőbe, és öntsük rá a mézet és a vizet. Forraljuk fel, majd csökkentsük a főzési hőmérsékletet.
Fedjük le és hagyjuk főni lassú tűzön 30 percig.
Vegyük le a fedelet és alacsony lángon további 30 percig hagyjuk főni, amíg a gyömbér meg nem puhul. Ezalatt a szirup mennyisége kb. a felére csökken.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Szűrjük le a gyömbért egy szűrővel, és hagyjuk, hogy a szirup teljesen lecsöpögjön a gyömbér darabokról.
Miután teljesen lecsepegtettük, tegyük a gyömbér darabokat sütőpapírral bélelt sütőlapra.

Tanácsok:
A gyömbért legalább 12 órán át hagyjuk száradni.
Tároljuk légmentesen záródó edényben, így hosszú ideig eláll.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres vegyes saláta » Gyömbéres hagymatea » Ropogós gyömbéres hering » Meggybólé gyömbérrel
» Gyömbéres ital » Gyömbéres sárgadinnyeleves » Pizzaszósz gyömbérrel » Csokis muffin gyömbérrel
» Gyömbéres-lencsés egytál » Gyömbéres süti » Gyömbéres Kalács » Alma-gyömbér bólé
» Gyömbéres eperdzsem » Pikáns gyömbéres csirke » Gyömbéres sárgabarackdzsem » Gyömbéres mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.