Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres csirke körtével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
2 nagyobb körte
1 közepes hagyma
1 dl fehérbor
6 dkg vaj

a mázhoz:

1 tk őrölt gyömbér
2-3 ek házi sós paprikakrém
4-5 gerezd zúzott fokhagyma

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. Lefedve, közepes lángon 40-50 percig sütjük, közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
A tisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús mellett üvegesre sütjük.
Ezt követően a fehérbort is az ételhez adjuk.
A körtéket félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és a hús mellé tesszük.
A boros, vajas, kissé ragacsos szaftban 10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a körteszeletek ne essenek szét.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott csirkemell » Almába töltött csirkemell » Majoránnás csirkecombok » Áfonyás csirkemell
» Gyömbéres teasütemény » Tepsis tejszínes csirke » Szilvás csirkemelltekercs » Lecsós csirkemell egytál
» Xenia csirkés makarónia » Sóágyon sült csirke » Majonézes csirke » Kapros csirkeraguleves
» Tölcséres csirkemáj » Csirke bajorosan » Csípős csirkemellek » Rokfortos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.