Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres Kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj,
2 kiskanál őrölt fahéj,
1 kiskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál őrölt gyömbér,
1 kiskanál reszelt narancshéj,
25 dkg porcukor,
3 db tojássárgája,
2 dl tejföl,
3 tojásfehérje
30-35 dkg rétesliszt,
1 cs sütőpor.

Elkészítés:
A vajat összekeverjük a fahéjjal,szegfűszeggel,gyömbérrel és a reszelt narancshéjjal.
Ebbe a masszába belekeverjük a már összekevert por cukrot és tojássárgát.
Ezek után a tejfölt is hozzáadjuk,majd a tojások felvert habját is belekeverjük a masszába.
Végül kanalanként hozzáadjuk a masszához a már összekevert réteslisztet és sütőport.
Koszorú formában sütjük kb. 200 fokon.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas fonott kalács » Angol mazsolás kalács » Márványos kalács » Kakaós kalácsvirág
» Mákvirág kalács » Szilvás-mákos kalács » Gyömbéres juhtúró » Gyors kalács, batyu, csiga
» Gyömbéres zablinzer » Kovászos kalács » Egyszerű mézeskalács » Svéd gyömbéres keksz
» Feketeerdei adventi kalács » Betty mézeskalácsa » Töltött túrókalács » Gyömbéres kávé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.