Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres Kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj,
2 kiskanál őrölt fahéj,
1 kiskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál őrölt gyömbér,
1 kiskanál reszelt narancshéj,
25 dkg porcukor,
3 db tojássárgája,
2 dl tejföl,
3 tojásfehérje
30-35 dkg rétesliszt,
1 cs sütőpor.

Elkészítés:
A vajat összekeverjük a fahéjjal,szegfűszeggel,gyömbérrel és a reszelt narancshéjjal.
Ebbe a masszába belekeverjük a már összekevert por cukrot és tojássárgát.
Ezek után a tejfölt is hozzáadjuk,majd a tojások felvert habját is belekeverjük a masszába.
Végül kanalanként hozzáadjuk a masszához a már összekevert réteslisztet és sütőport.
Koszorú formában sütjük kb. 200 fokon.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtőskalács sütőben » Mézeskalács 2 » Boci kalács » Kürtőskalács
» Körtés kalács » Gyömbéres almaital » Kakaós kelt kalács » Nagyon puha mézes kalács
» Koronás kelt kalács » Cukrozott minikalácskák » Fonott kalács (Update 1) » Molnárkalács
» Mézeskalács.... » Almás körtés kalácspuding » Gyömbéres-lencsés egytál » Gyömbéres szőlőlé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.