Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorókrémes sajttorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

38 dkg zabkeksz
10 dkg teavaj
Krémhez:

50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
3 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg nutella
3 dkg étkezési keményítő
Tetejére:

3 ek nutella (púpos ek)
3 dkg mascarpone

Elkészítés:
A kekszet beletesszük egy zacskóba, és jól összetörjük egy nyújtófa segítségével.
A vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. (Nem kell összeállnia, nedvesen morzsalékos lesz.)
Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kekszes masszát.
A krémhez a mascarponét a tejföllel és a tojásokkal jó simára kikeverjük robotgép segítségével, közben hozzáadjuk a kétféle cukrot, és végezetül az étkezési keményítőt. Jól összedolgozzuk.
Kétharmadát beletöltjük a tortaformába a kekszes alapra, a maradék részét összekeverjük 6 dkg nutellával, és körkörösen rácsurgatjuk a fehér masszára.
160°C-on előmelegített sütőben készre sütjük.
Mikor kész megvárjuk míg kihűl, majd a mascarponét elkeverjük a nutellával, és megkenjük vele a torta tetejét.

Tanácsok:
sütési hőfok: 160°C előkészület: 15 perc
sütés: 20 perc


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorókrémes muffin » Citromos sajttorta » Sajttorta Juditka módra » Mogyorókrémes rolád
» New York-i sajttorta » Málnás sajttorta-kehely » Sajttorta falatkák » Körözöttes sajttorta
» Mogyorókrémes diótorta » Mogyorókrémes muffin 2. » Legegyszerűbb sajttorta » Imádnivaló japán sajttorta
» Mogyorókrémes karika » Édes sajttorta » Csokoládés sajttorta » Eperpürés sajttorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.