Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Málnás sajttorta-kehely recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg édes omlós keksz
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
A krémsajtos réteghez:
20 dkg mascarpone
2 dl tej (3,5 %-os)
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 g zselatin (por)
A málnás réteghez:
30 dkg málna
1,5 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
porcukor
őrölt fahéj
reszelt narancshéj (el is hagyható)
10 g zselatin (por)

Elkészítés:
Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral és a felolvasztott vajjal. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Közben elkészíthetjük a krémsajtos réteget: a mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt, krémsajtos-zselatinos keveréket.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal és reszelt narancshéjjal (a narancshéj el is hagyható). Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután tegyük vissza a málnapépet a tűzre, majd forraljuk fel, közben kevergessük. Amikor már elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget. Tegyük vissza a hűtőbe, és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

A málnás-krémsajtos kelyheket közvetlenül a tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd a tetejét díszítsük málnaszemekkel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás kekszes süti » Málnás-piskótás pohárkrém » Dinnyés-málnás saláta » Málnás krémtúró
» Málnás nektarinsörbet » Málnás cseppek » Málnás banánleves » Málnás rétes
» Málnás linzer » Zabpelyhes-málnás süti » Málnás barackleves » Málnás tea
» Málnás-csokis piskóta » Málnás, citromos muffin » Málnás rizs » Málnás trifle


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.