Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorókrémes rolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db tojás,
28 dkg cukor,
18 dk liszt,
10 dkg tortabevonó csokoládé,

A krémhez

10 dkg mogyoró,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
2 db tojás,
5 dkg cukor.

Elkészítés:
A piskóta tésztához a tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Zsírral kikent tepsibe öntjük, és 220 Celsius fokon megsütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, és cukorral jól meghintett szalvétára borítjuk.
A krémhez megolvasztjuk a porcukrot közepes hőfokon, megpirítjuk benne a mogyorót, majd vajjal kikent tányérra tesszük.
Megvárjuk, amíg kihűl, majd megtörjük és átszitáljuk.
Sűrű krémet főzünk gőz fölött 2 tojásból és 5 dkg cukorból, majd hozzátesszük az átszitált mogyorót.
Levesszük a tűzről, és folyamatos kavargatással hűtjük, és közben belekeverjük a habosra vert vajat.
A krémet a forró tésztára kenjük, majd a szalvéta segítségével felcsavarjuk.
A tekercset deszkára tesszük, leöntjük a megolvasztott és egy evőkanál olajjal kikevert csokoládémázzal, majd meghintjük a szitán fennmaradt durvább mogyoróval.
Lehűtjük, majd forró késsel szeleteljük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres piskótarolád » Húsos rolád » Zöldséges burgonyarolád » Babrolád
» Epres csirkemell rolád » Mogyorókrémes muffin » Barna piskótarolád » Gesztenyerolád
» Kelkáposzta rolád » Mogyorókrémes karikák » Gesztenyés keksz rolád » Almás rolád
» Zöldséges rolád » Májas burgonyarolád » Túró Rudi piskóta rolád » Gesztenyerolád 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.