Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mozart kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
9 dkg kristálycukor
7 db tojás
19 dkg liszt
1/3 dl rum
6 dkg mazsola
7 dkg apróra vágott főzőcsoki
10 dkg sárgabaracklekvár
reszelt citromhéj
vaj a forma kikenéséhez
késhegynyi sütőpor
csipet só
a kuglóf bevonásához csokimáz

Elkészítés:
A vajat a porcukorral, a citromhéjjal, és a sóval habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a rumban jól megáztatott mazsolát. Kivajazzuk a kuglófformát, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőbe tolva kb. 160-170 fokon 70 percig sütjük. Mindenképpen a formába hagyjuk kihűlni. Miután kiborítottuk, megkenjük a felforrósított baracklekvárral, és bevonjuk a csokimázzal.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Répa kuglóf » Banánkuglóf 2 » Mozart-golyó » Widman kuglóf
» Dán kuglóf » Finom kakaós kuglóf » Diós márvány kuglóf » Márványos mazsolás kuglóf
» Pöttyös diós kuglóf » Túrós kuglóf » Márványos kuglóf » Gesztenyés kuglóf
» Bécsi kuglóf » Tízperces kuglóf » Citromos- kuglóf » Foltos kuglóf


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.