Tutireceptek.hu fejléc

Narancs jam recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 narancs (csak vékony héjú)
2 citrom
víz
kockacukor

Elkészítés:
A narancsot és citromot uborka gyalun meggyaluljuk majd lemérjük.Kétszer olyan súlyú vizben, mint a gyümölcslé, 24 órán át áztatjuk, aztán együtt főzzük 15 percig lobogó forrással. Lefedjük és 24 órára hűvös helyre tesszük.Ekkor ismét lemérjük, és folytonos keverés közt ugyanolyan súlyú kockacukorral főzzük fél óráig. Forrón beletöltjük fémtálcára állitott üvegekbe és rátesszük a tetőt. Kb. 2 hónap múlva lehet fogyasztani.


A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mangó & Narancs turmix » Narancsos répatorta » Karamelles narancssaláta » Vérnarancs Gyümölcs Kupa
» Mézes narancsos puncs » Narancsos kávékrém » Narancslekvár cukkíniből » Narancsos sütemény
» Narancsos tiramisu torta » Mézes-narancsos diókenyér » Narancsos paradicsomleves » Narancsos bor
» Almás narancslékoktél » Narancsos répalekvár » Andi narancstortája » Cukrozott narancshéj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.