Tutireceptek.hu fejléc

Narancs jam recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 narancs (csak vékony héjú)
2 citrom
víz
kockacukor

Elkészítés:
A narancsot és citromot uborka gyalun meggyaluljuk majd lemérjük.Kétszer olyan súlyú vizben, mint a gyümölcslé, 24 órán át áztatjuk, aztán együtt főzzük 15 percig lobogó forrással. Lefedjük és 24 órára hűvös helyre tesszük.Ekkor ismét lemérjük, és folytonos keverés közt ugyanolyan súlyú kockacukorral főzzük fél óráig. Forrón beletöltjük fémtálcára állitott üvegekbe és rátesszük a tetőt. Kb. 2 hónap múlva lehet fogyasztani.


A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancshab » Narancstej » Narancsos túrókrém » Narancskrémes tekercs
» Narancsos bodzaszörp » Narancsos duna-hullám » Mangó & Narancs turmix » Narancslikőr
» Narancsos puncstorta » Narancsos flip » Narancsos mákos » Narancsos kávé puncs
» Gyömbéres-narancsos keksz » Répa-narancs turmix » Narancsos holdak » Csokis-narancsos csoda


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.