Tutireceptek.hu fejléc

Narancs jam recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 narancs (csak vékony héjú)
2 citrom
víz
kockacukor

Elkészítés:
A narancsot és citromot uborka gyalun meggyaluljuk majd lemérjük.Kétszer olyan súlyú vizben, mint a gyümölcslé, 24 órán át áztatjuk, aztán együtt főzzük 15 percig lobogó forrással. Lefedjük és 24 órára hűvös helyre tesszük.Ekkor ismét lemérjük, és folytonos keverés közt ugyanolyan súlyú kockacukorral főzzük fél óráig. Forrón beletöltjük fémtálcára állitott üvegekbe és rátesszük a tetőt. Kb. 2 hónap múlva lehet fogyasztani.


A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg narancsleves » Citromos-narancsos tea » Túróval töltött narancs » Vérnarancs-pezsgő mix
» Vérnarancs likőr » Narancsos bodzaszörp » Narancs koktél II » Narancsos túróhab
» Narancsos túrótorta » Narancsdesszert » Narancsos sárgadinnyeleves » Narancsos csirke
» Narancs saláta » Narancsos linzerkoszorú » Narancsos répatorta » Narancstorta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.