Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos linzerkoszorú recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az omlós tésztához:

1 narancs reszelt héja
500 g finomliszt
1 kk sütőpor
csipet só
250 g vaj
200 g porcukor
2 tojássárgája
1 tojás

A tészta lekenéséhez:

1 tojásfehérje
10 dkg darált, cukrozott dió

A töltelékhez:

sárgabarack lekvár

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hideg helyen pihentetjük.

3 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki. A lyukas linzert tojásfehérjével bekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük.

A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük és porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos mokka puncs » Narancsos csirkecombok » Narancsos sárgarépa lekvár » Mézes-narancsos csirke
» Narancsos sárgarépa saláta » Narancsos túrószelet 2 » Narancsos csillagok » Narancsos szelet.
» Narancsos almaital » Narancsos Őzcomb » Narancsos túrószelet » Narancsos, gombás kacsa
» Narancsos túró desszert » Narancsos műzli I. » Linzerkoszorú » Narancsos sárgarépaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.