Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos sertésszűz recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertészűz
2 evőkanál kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
1 narancs
1 nagy chilipaprika
1 szál újhagyma
1 evőkanál ecet

bors
friss gyömbér
szójaszósz
olaj

Elkészítés:
A húst mélyhűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen. Vékony, fél centi vastag szeletekre vágjuk, és az ecettel, szójaszósszal, sóval, borssal és a fél narancs lereszelt héjával bepácoljuk, fél órára hűtőbe tesszük. Az újhagymát, a fokhagymát és chilit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A narancs másik felének a héját vékony csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és 2-3 evőkanál szójaszósszal karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a narancshéjat és a fokhagymát. Rátesszük a húst a páclével együtt, és folyamatosan forgatva megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az újhagymát, és még 1 percig pirítjuk.

Köretként mandulás rizst vagy pirított tésztát kínálunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos grízpuding » Narancsos mokka puncs » Bence féle narancsos alma » Csokoládés narancsos rolád
» Narancsos-piskótás kocka » Narancsos sütemény » Narancsos limonádé » Narancsos eperkoktél
» Narancsos bodzaszörp » Narancsos csillagok » Narancsos kacsa » Narancsos csirkecombok
» Narancsos holdak » Narancsos áfonyás kacsa... » Finom narancsos kuglóf » Tárkonyos-narancsos malac


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.