Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyers káposztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 közepes db vöröskáposzta (vagy fehér fejeskáposzta)
1 közepes db lilahagyma (vagy vöröshagyma)
1 kávéskanál só
2 csapott ek cukor
1 db babérlevél (kicsi)
1 kávéskanál köménymag
1 ek ecet (vagy ízlés szerint)
2 dl víz (egy bögre)

Elkészítés:
A káposztát vékonyra gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy tálba tesszük, és egy kicsi sót rakunk rá.
A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. Ha a káposzta levet engedett, kinyomkodjuk, és egy fazékba rakjuk a hagymával együtt, majd megszórjuk köménnyel.
Egy edényben felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, a cukrot, a babérlevelet. Ízlés szerinti ecetet öntünk bele.
A forró saláta ecetet a káposztára öntjük. Lefedjük, és megvárjuk, míg kihűl.
Nem árt neki, ha egy éjszakára a hűtőben pihen.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyers zöldségmártogatós » Vörös káposztasaláta » Tökmagos káposztasaláta » Tormás káposztasaláta
» Céklás káposztasaláta » Karácsonyi káposztasaláta » Káposztasaláta majonézzel » Reszelt káposztasaláta
» Kuglóf (kenyérsütőben) » Isteni káposztasaláta » Nyers szirupok » Texasi káposztasaláta
» Rumos szilva nyersen » Nyers vegyes zöldségsaláta » Káposztasaláta » Meggy nyersen eltéve


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.