Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Őszi muffin (Update 1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 bögre csökkentett szénhidrát tartalmú liszt (Én most kilófalót használtam)
1/2 bögre zabkorpa
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
Fűszerek: 1-1 késhegynyi (de ízlés szerint) őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér.
1/4 bögre nádcukor vagy fruktóz
3 evőkanál porédesítő
1 bögrényi apró kockára vágott őszi gyümölcs (Én most almát, körtét és barackot használtam vegyesen)
1 tojás kicsit felverve
1/3 bögre olíva olaj
kb 1/2 bögre sovány tej

Elkészítés:
Először összekeverjük a száraz anyagokat és hozzákeverjük az apró kockára vágott gyümölcsöket is. Majd egy másik tálban villával lazán felverjük a tojást és a többi (nedves) hozzávalót is hozzákeverjük. Végül a száraz és a nedves összetevőket vegyítjük. 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabkorpa kicsit megszívja magát a tejjel, ha esetleg nagyon sűrű lesz, ilyenkor még egy kis tejet adhatunk hozzá. Belekanalazzuk a muffin formába és megsütjük. Kihűlés után fahéjas fruktózzal meghinthetjük a tetejüket, de ez el is maradhat.

Tanácsok:
Ez fél adag, nekem ebből a mennyiségből 24 db lett a kisebb méretű formában sütve.
Javaslom a szilikonos muffin formát, azt nem szükséges kikenni sem.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update somlói galuska » Muffin (alaprecept) » Update 1 Kefíres süti » Kolbászos muffin
» Update1 mákos süti » Cappuccino-s Muffin » Muffin (update 1) » Zabpelyhes-almás muffin
» Sárgabarackos muffin 1 » Lilla féle csokis muffin » Csokis muffin gyömbérrel » Töltött karalábé (Update1)
» Kívül-belül csokis muffin » Kukoricás-sonkás muffin » Update 1 Párolt alma » Sajtos-diós muffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.