Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarackos krémtúró recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(Két nagy pohár desszerthez)

1 cs. (1/4 kg) túró
1 kis pohár tejföl
cukor (jó a kristálycukor is)
vaníliacukor
1 citrom
mazsola
6 db babapiskóta
1 őszibarack (vagy más) befőtt (lehet konzerv is)
mazsola

Elkészítés:
Először a krémtúrót kavard ki. Egy nagyobb tálba (ha kicsi a tál, akkor nem lehet kényelmesen összekavarni benne a dolgokat) tedd bele a túrót. Cukrozd meg, keverd el, kóstold meg, és addig add hozzá apránként a cukrot, amíg elég édesnek nem érzed.

A tejföllel is keverd el, reszeld bele egy citrom héját, majd csavard ki a citrom felét, és a citromlét öntsd a masszához. Ha darabos a túró, akkor most botmixerrel turmixold össze az egészet. Ezután jöhet bele egy csomag vaníliacukor, és vagy 5 dkg mazsola. Ezzel a krémtúró kész.

2-lépés

Most egy kis tálkába önts egy kis befőttlét, és a falatokra tördelt piskótadarabokat (egyet 3-4 fele törj) mártsd bele, aztán tedd a pohár aljára.

3-lépés

Tégy rá egy réteg túrót, aztán megint egy újabb, darabokra tördelt és befőttlébe mártott piskóta következik, mindkét pohárba egy-egy egész piskóta.

4-lépés

Erre megint túró, most már majdnem mindet oszd el a 2 pohárba, csak egy keveset hagyj a tetejére, dísznek.

5-lépés

Most darabold rá a fél őszibarackokat. Jó sokat. Vagy amennyi fér.

Végül oszd el a maradék túrót a két pohár tetejére.

Kész!


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarackos muffin » Őszibarackos túrótorta » Mazsolás krémtúró » Túrós-őszibarackos szelet
» Isteni Krémtúró » Őszibarackos joghurt » Hamis krémtúrós » Őszibarackos joghurttorta
» Őszibarackos süti » Vaníliás krémtúró » Őszibarackos pulykamell » Őszibarackos kocka
» Őszibarackos csirkecomb » Szedres krémtúró » Mazsolás házi krémtúró » Őszibarackos trifle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.