Tutireceptek.hu fejléc

Palócleves másként recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg marhahús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
4 ek. olaj
1 púpozott ek. liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem


Elkészítés:
az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majd nem puhára. /Ha a víz elfő, pótoljuk. / Ha ez megvan, öntsük fel 1, 5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundáskenyér másként » Csokis linzer másként » Görög bifsztek másként » Szalámis tekercs másként
» Hagymáshús kicsit másként » Kelkáposztatekercs másként » Málnás linzer - másként » Káposztaleves másként
» Rákóczi túrós másként » Tejföl torta - másként » Csoki koktél másként » Kekszes másként
» Polipsaláta másként » Sajtos fánk másként » Csorba maskent » Lasagne másként


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.