Tutireceptek.hu fejléc

Pampi (Túrólepény) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
15-18 db-hoz:
25 dkg túró
5-6 dkg juhtúró
1 tojás
1 kávéskanál só
2 ek liszt
6-8 dkg búzadara
1 ek zsemlemorzsa

kevés olaj

Elkészítés:
1. Minden hozzávalót egy tálba mérünk és kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá búzadarát és vagy zsemlemorzsát, esetleg lisztet.
2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a masszából gombócokat formázunk, ellapítjuk tenyérrel és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat barnásra sütjük. (kb 4-5 cm átmérőjű lepénykék lesznek).

Tanácsok:
Gyorsan elkészíthető vacsoraként paradicsommal kiváló:)


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseh túrólepény » Túrólepény » Barackos túrólepény » Kelt túrós pogácsa
» Vendégváró finomság » Csicsókapehely » Andi krumplis pogácsája » Pizzatekercs
» Kefires sós kifli » Virslis kiflik » Csirkemájas Palacsinta » Joghurtos fánk II.
» Chillis sajttekercs » Finom káposztás pogácsa » Dübbencs » Párizsis csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.