Tutireceptek.hu fejléc

Legényfogó sajtos perec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 tojás
15 dkg Hóvirág sajt
15 dkg juhtúró
40 dkg parmezán sajt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
2 dkg szalakáli
1/2 dl tej
2 dkg só

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összedolgozzuk a parmezánsajt és a tojások kivételével és 4 egyenlő cipóra elosztva kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk. Mini perecformázóval kiszúrjuk. A pereceket gyengén kiolajozott sütőlapra tesszük. Tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd kb. 300 C°-os sütőben 4-5 percig sütjük.

Tanácsok:
Hosszú ideig eláll, kb. 4-5 napos korában a legfinomabb.

10 személynek való adag


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rétes - tyropita » Sonkás sajtos bundáskenyér » Finom sajtosrúd » Edit sajtos perece
» Sajtos pogácsa, kifli » Kedvenc sajtos pogácsám » Sajtos rúd ecettel » Sült sajtos újkrumpli
» Zsíros perec » Házitündér sajtos pogácsa » Márványsajtos sörkorcsolya » Kiszúrós perec
» Rakott sajtos hús » Perec. » Perec, ami hetekig eláll » Sajtos-sonkás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.