Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mákos-szezámos sósrúd recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt

40 dkg rétesliszt

1 csomag sütőpor

50 dkg sütőmargarin

2 tojás

5 dkg reszelt sajt

8 dkg mák



tejföl

a szóráshoz szezámmag

Elkészítés:
A kétféle lisztet elkeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozáadjuk a sütőport, 2 tojássárgáját, a sajtot, a mákot, ízlés szerint sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Ha a tészta elválik az edény falától és a kezünktől, akkor kész.
Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, derelyevágóval rudakat vágunk. Zsírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
Szezámmag helyett reszelt sajtot is tehetünk a tetejére, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam. Ezt a receptet ajánlom azoknak, akik csinálják a 90 napos diétát, mert nagyon megfelel a szénhidrát napra.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros sósrúd » Vendégváró sósrudak » Gyors sósrudak » Sokmagos muffin
» Fűszeres figurák » Sonkás tekercs » Sajtos, kapros palacsinta » Latin lángos
» Csóró pogácsa » Vendégváró finomság » Legjobb sajtos rudam » Parti pogácsa
» Diós-pamezános keksz » Tejfölös krumplifuta » Sonkás sajtos csiga » Parmezános-oregános rudak


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.