Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos káposztafőzelák rántás nélkül recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg fehér káposzta
1 kis fej hagyma
2 kicsi doboz paradicsom püré
1 evőkanál cukor
pici só
csipet köménymag

Elkészítés:
A feldarabolt káposztát nagyobb edénybe rakjuk - és csak annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc).
Ha elkészült a káposzta, leszűrjük és a főzővízet egy edényben megtartjuk!
A paradicsompürét és főzővizet összekeverjük.Jól összeforraljuk, belerakjuk a káposztát, végül ízlés szerint sózzuk, és a cukorral édesítjük. Az edényt inkább csak rázogassuk, mert kevergetéssel könnyen összetörjük a káposztát!

Tanácsok:
Ez rántás nélkül készült, finom, elsődlegesen emésztőrendszeri betegteknek ajánlom, én személy szerint a keményítőre érzékeny vagyok, és rántás nélkül készítem, nagyon finom! Diétázóknak, fogyizóknak is kiváló!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás nélküli néger » Gyümitorta sütés nélkül » Tojás nélküli piskóta » Zöldparadicsomos zakuszka
» Málnás kocka sütés nélkül » Tejberízs - tej nélkül » Paradicsomos rizs » Tiramisu tojás nélkül
» Máktorta liszt nélkül » Csokifelfújt cukor nélkül » Paradicsomos rakott tészta » Túró torta liszt nélkül
» Tiramisu (sajt nélkül) » Őzgerinc sütés nélkül » Gomba süti /sütés nélkül/ » Meggybefött (fözés nélkül)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.