Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párizsi briós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 db-hoz:
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
1 kk. porcukor
3 ek. langyos tej
20 dkg vaj
4 tojás
fél kk. só
És még:
vaj a formákhoz
2 tojássárgája

Elkészítés:
A kenyérsütőbe teszem a tészta hozzávalóit, dagasztom, kelesztem.(Hagyományos módon is gyúrhatjuk)
A tésztából rudat formázunk és 20 egyforma darabra vágjuk, ezeket 2/3:1/3 arányban kettéosztjuk, és mindkettőből lisztes kézzel golyókat formázunk.
A formákat vajjal kikenjük, a nagy golyókat belerakjuk.A közepüket ujjunkkal benyomjuk, és a kis golyókat ide ültetjük. 90 percig kelesztjük.A sütőt 220 fokra előmelegítjük.A briósokat megkenjük a tojássárgájával, és a formákat tepsibe
ültetve a sütőbe toljuk. 15-20 percig sütjük.

Tanácsok:
Aki kuglófot szeretne, a tésztát nagy formában is sütheti, ez kb. 40 percig tart.
A tésztát előző nap is elkészíthetjük:a második pihentetési idő helyett éjszakára lefedve a hűtőbe tehetjük, majd reggel dagasztjuk, formázzuk, sütjük.

Elkészítési idő: 160 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Foszlós briós » Párizsis csiga » Padlizsán párizsi bundában » Párizsi kosár
» Párizsi fincsi kosár » Kókusztejes briós » Párizsi könnyű szelet » Párizsi csokis muffin
» Párizsi bomba » Majonézes párizsi » Párizsi szelet » Almás briós Briell-nek
» Mazsolás-cukros briós » Párizsiszószos tészta » Párizsi bundáskenyér » Párizsis tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.