| Pihe-puha túrógombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg túró 2 ek búzadara 2 ek liszt 4 ek étolaj 1 tojás 2 ek zsemlemorzsa Hempergetéshez: 10 dkg zsemlemorzsa 4 dkg vaj Tálaláshoz: 3 dl tejföl porcukor ízlés szerint 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!) Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük. Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Morzsa készítése: 4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet! Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |