Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pizza duett recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1/2 ek só
1/2 ek cukor
3 dkg élesztő
2 ek olaj
2,5 dl langyos víz
3 tk oregánó

szószokhoz:
tejföl,fokhagyma,kecsap
oregánó,bazsalikom

feltéthez: kukorica,
paradicsom,
gomba,
sajt,
felvágott,
szalonna,
hagyma

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk.Akkor jó,ha már nem ragad a kezünkre,és az edényre,de még lágy a tészta.Kenyérsütőgéppel is meggyúrathatod.Nem kell pihentetni,két kb.30cm-es lapot nyújtunk belőle,pizzatepsibe vagy hagyományosba tesszük.Az egyiket fokhagymás tejföllel,a másikat fokhagymás-oregánós-bazsalikomos kecsappal megkenjük,majd vékonyan sajtot teszünk rá,a széleinél kicsit több is lehet.A tejfölösre kicsi szalonnadarabokat,hagymát,esetleg kukoricát teszünk,a kecsaposra felvágottat vékonyra szelt paradicsomot,gombát,kukoricát,vörösbabot,hagymát is tehetünk,amit előtte alaposan lecsöpögtettünk.A tetejére sajtot szórunk.Megsütjük közepes lángon.

Tanácsok:
A feltét akár a pizzád minden cikkén más-más lehet,hiszen a változatosság gyönyörködtet,és az epebajosok hagyma iszonyától még a többieknek nem kell nélkülözniük.Cselesebb emberek egy nagy tepsiben megfelezve lerendezik a két sütést! Jó munkát és jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: hettikem


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors pizzás csiga » Tortilla pizza » Pizza tejfölösen » Lusta pizzatészta
» Csirkemell pizzasütő módra » Gyors pizzatészta » Palacsinta pizza » Vékony, ropogós pizza
» Csirkés pizza görögösen » Egyszerű pizzatészta » Pizzás táska » Kelt pizzatészta
» Vegetáriánus pizza » Teljes kiőrlésű pizza » Natúr pizza » Pizzatészta másképp


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.