Tutireceptek.hu fejléc

Puncsos rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 csomag réteslap (4 lapos). a töltelékhez: 40dkg darált dió, 10dkg porcukor, 10dkg méz, 10dkg mazsola, 0,5dl rum, 1citrom leve, késhegynyi őrölt fahéj. a sütéshez: 5dkg vaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A darált diót a porcukorral, a mézzel meg a fölfőzött és leszürt mazsolával összekeverjük. rummal, citromlével ízesítjük, fahéjjal fűszerezzük. 1cs. réteslapot nedves konyharuhán kiterítünk,ugy, hogy a lapok közé olvasztott vajat csurgatunk, morzsával meghintjük. a töltelék felét 1csíkban a felénk eső oldalára halmozzuk,a tésztát föltekerjük, vajazott tepsibe fektetjük, tetejét is lekenjük vajjal.

Tanácsok:
180 fokon kb. 25perc alatt megsütjük. puncsmártással mégfinomabb.

Elkészítési idő: 1 perc
Kalóriatartalom: Egy s kcal

A receptet beküldte: LoLiNa

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökös - mákos rétes » Vaníliás-puncsos madártej » Besztercei szilvás rétes » Rétes lusta asszony módján
» Házi rétes » Bécsi almás rétes » Gesztenyés-meggyes rétes » Cseresznyés rétes
» Csalafinta rétes » Tiroli almásrétes » Csiga rétes » Gyors túrós rétes
» Szórt cukkíni rétes » Spenótos rétes » Hideg epres rétestorta » Sodrott rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.