Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis joghurttorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

15 dkg keksz
15 dkg kakaós keksz
15 dkg margarin

A habos-joghurtos töltelékhez:

225 g natúr joghurt
175 g tejföl
15-20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg ribizli (én vegyesen fehéret és pirosat is tettem bele)
2 dl habtejszín
habfixáló (a biztonság kedvéért 2 csomag is lehet, főleg ha nem növényi tejszínt használunk)
20 g zselatin

Elkészítés:
A kekszet késes aprítóban összeaprítjuk (vagy ledaráljuk, esetleg nagyon alaposan összetörjük) és a felolvasztott margarinnal összekeverjük. Egy 20-24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk és a kekszes alapot belenyomkodjuk, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük.

A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal, majd a maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és jól kikeverjük. A félretett joghurtot kevergetve felmelegítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Ha nem oldódott fel teljesen, akkor alacsony lángon visszatehetjük a tűzre, hogy felmelegedjen (de ne forraljuk!), majd kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt, akkor a cukros joghurtos masszához keverjük.

A megmosott és tisztított ribizlit (akár villával is “lefésülhetjük” a szárakról) is a joghurtos krémhez keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük (ha növényi tejszínt használunk, akkor nem kell bele habfixáló) és óvatos mozdulatokkal, kis adagokban a joghurtos-zselatinos keverékhez adjuk.

A hűtőből kivesszük a kekszes alapot, majd a tetejére öntjük a joghurtos-habos tölteléket. A tetejére egy kevés piros szörpöt önthetünk (jelen esetben málnaszörp volt kéznél) és egy kanál nyelével óvatosan elkeverjük majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk.

Legalább pár órát a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, de egy éjszakán át tartó állás sem árt neki. Tálalás előtt egy késsel körbevágjuk a tortaforma pereme mentén a tortát majd lecsatoljuk a tortaformát.

Ribizlivel és friss menta vagy citromfű levelekkel tálaljuk.

Tanácsok:
Tipp:

Elkészíthető más bogyós gyümölccsel is, pl: málna, szeder, áfonya.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizlis vaníliakrém » Kétszínű ribizlis torta » Joghurttorta egyszerű » Áfonyás joghurttorta
» Joghurttorta variációk » Gyors joghurttorta » Barackos joghurttorta » Epres ribizlis ital
» Sütés nélkül joghurttorta » Ribizlis torta » Ribizlis sült túrókocka 1 » Ribizlis desszert
» Ribizlis szelet » Lívia-féle joghurttorta » Egyszerű joghurttorta » Cseresznyés joghurttorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.