| Ribizlis-túró pohárkrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6dkg Porcukor 10dkg túró (sovány) 3dl tejszín 10dkg ribizli 1dkg zselé (olvasztott) Elkészítés: Nyugodtan dolgozhatunk fagyasztott ribizlivel a krémben, csak a díszítéshez érdemes friss gyümölcsöt beszerezni. Én a fényképezéshez a tetejére is fagyasztottat használtam. Ribizlis túrókrém: 5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. A ribizlis masszát kikeverjük 10 dkg áttört túróval. Habbáverünk 3 dl tejszínt. A ribizlis-túrós masszát lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ha szeretnénk hogy pár órát elálljon a krémünk, akkor érdemes a masszához keverni egy kevés olvasztott zselét. Nyomózsákba töltjük a krémet, és hűtött pohárba adagoljuk, úgy hogy a krém ne érje el mindenhol a pohár szélét. Díszítés: 5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. Ezzel a péppel nyakonöntjük a krémet, hagyjuk hogy lecsurogjon a pohár belső oldalán. A tetejére nyomhatunk tejszínhabot, és tehetünk rá pár szem ribizlit. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |