Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis-túró pohárkrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6dkg Porcukor
10dkg túró (sovány)
3dl tejszín
10dkg ribizli
1dkg zselé (olvasztott)

Elkészítés:
Nyugodtan dolgozhatunk fagyasztott ribizlivel a krémben, csak a díszítéshez érdemes friss gyümölcsöt beszerezni. Én a fényképezéshez a tetejére is fagyasztottat használtam.

Ribizlis túrókrém:

5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. A ribizlis masszát kikeverjük 10 dkg áttört túróval. Habbáverünk 3 dl tejszínt. A ribizlis-túrós masszát lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ha szeretnénk hogy pár órát elálljon a krémünk, akkor érdemes a masszához keverni egy kevés olvasztott zselét. Nyomózsákba töltjük a krémet, és hűtött pohárba adagoljuk, úgy hogy a krém ne érje el mindenhol a pohár szélét.

Díszítés:

5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. Ezzel a péppel nyakonöntjük a krémet, hagyjuk hogy lecsurogjon a pohár belső oldalán. A tetejére nyomhatunk tejszínhabot, és tehetünk rá pár szem ribizlit.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-narancsos pohárkrém » Joghurtos pohárkrém » Citromos álom pohárkrém » Túrós pohárkrém
» Málnás-piskótás pohárkrém » Epres-pudingos pohárkrém » Ribizlis-túrós lepény » Ribizlis-túrós
» Chia magos pohárkrém » Túrós kekszes pohárkrém » Eperhab-pohárkrém » Zebra keksz
» Dióssütemény » Teasütemények » Mandulás-mákos szelet » Mákos bögrés süti


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.