Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis szelet recept

Kategória:


Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
24 dkg glukonon
2 db tojássárgája
40 g barna liszt
50 dkg piros vagy fekete ribizli
4 ek glukonon
5 dl habtejszín
75 g glukonon

Elkészítés:
A tojásfehérjéket a több részletben hozzáadagolt glukononnal kemény habbá verjük, majd nagyjából a kétharmadát habzsákba lapátoljuk.
Sütőpapíros tepsire 4 egyforma habcsíkot húzunk úgy, hogy valamivel kisebb hely maradjon ki közöttük, mint amilyen széles egy csík.
Óvatosan a maradék egyharmad fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgákat, majd a lisztet is. Ezt is habzsakba toltjuk es a feher csikok koze csikokat huzunk belole.

Elomelegitett sutoben először 180°C-on 5 percig sütjük majd lejjebb vesszük a hőfokot 150°C-ra, és további 25-30 percet sütjük.
Egy kisebb főzőedényben felrakjuk főni a megtisztított és megmosott ribizlit. Hozzáadjuk a glukonont, és addig főzzük, amíg a ribizliszemek teljesen szétválnak, és az egész kicsit besűrűsödik.

A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a lehűtött ribizlihez adjuk és alaposan elkeverjük.
A tésztalapot a csíkokra merőlegesen középen kettévágjuk. Egy négyzet alapú tálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az kétoldalt kicsit kilógjon, hogy majd ki tudjuk emelni a kész sütit.
A sütőpapírról óvatosan lefejtett tésztalap egyik felét a forma aljára tesszük, erre jön a ribizlis tejszínhab, majd a másik tésztalap. Egy ejszakára hűtőbe rakjuk es masnap ehetjuk.Nagyon finom.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpehely szelet » Kávészelet » Somlói szelet » Kókuszos-szőlős szelet
» Kiwi szelet » Ribizlis-túrós lepény » Barackos szelet » Kókusz szelet
» Szilvás, kókuszos szelet » Mónika szelet » Boci szelet » Egyszerű puncsos szelet
» Kata (vagy rumos) szelet » Hamis sonkaszelet » Tejszínes szelet » Nanaimo szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.