Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hungária-szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 tojás
30dkg porcukor
10 evökanál meleg viz
20dkg liszt
1 csomag sütöpor
10 dkg darált dió

krém:
2,5 dl tej
2 kanál liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
rum
5 dkg darált dió
a diszitéshez darált csokoládé

Elkészítés:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a meleg vizet és a lisztet amibe belekeverjük a sütöport és végül a tojások kemény habját.kettévesszük,az egyik felébe belekeverjük a darált diót.Közepes tepsit kivajazunk,kilisztezünk,ráöntjük a diós,majd a sima tésztát.Közepes lángon sütjük.
A krémhez a 2,5 dl tejböl és 2 kanál lisztböl besamelt fözünk.10 dkg vajat,10 dkg porcukrot kikeverünk,egy pici rum is mehet bele.Ha a besamel kihült,a kettöt összekeverjük,5 dkg darált diót teszünk bele.A hideg tészta tetejére kenjük a krémet,reszelt csokoládéval diszitjük.


A receptet beküldte: Bugris


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács házikó » Ropogós gofri » Halava » Lekváros gyűrű
» Epres-túrós desszert » Házikó » Gyümölcsös lepény » Kókuszos főtt búza
» Gyümölcs kocka » Sárgarépás-diós szelet » Csodabogár » Bosziujjak
» Erdélyi főtt túrós tekercs » Rumos vaníliás szelet » Meggyfelfújt kakaós habbal » Öt tojásos gyümölcs torta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.